№ 1 (488) 2022
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд № 1 (488) 2022 за Ключові слова "confectionery industry"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Сучасний стан та динаміка розвитку підприємств кондитерської промисловості України(2022) Сорокіна, А. М.; Sorokina, Alona M.Економічний розвиток держави багато в чому залежить від ситуації в харчовій промисловості і зокрема в кондитерські галузі. Особливої актуальності набуває динаміка розвитку підприємств кондитерської галузі. Ефективність їх функціонування як складних виробничо-економічних систем залежить від спроможності швидко реагувати і адаптуватися до змін зовнішнього та внутрішнього середовищ і передбачає застосування ефективного і якісного виробництва продукції, реалізація якої забезпечить досягнення високого рівня економічної стійкості та відповідатиме ринковим стандартам та перспективам. Останнім часом ринок кондитерської продукції України зазнав значних змін, які спричинені перш за все підвищенням ціни на товари, ситуацією, яка склалася на сході України та зниженням купівельної спроможності населення, що призвело до економічної кризи. Проте кондитерська галузь України має високий потенціал, що й визначило актуальність теми дослідження. Однією з найрозвиненіших галузей харчової промисловості України є кондитерська галузь. Основний напрямок галузі – це необхідність більшого зростання якості та смакових переваг продукції і покращення її менту. Актуальним є забезпечення потреб населення високоякісною продукцією; вдосконалення виробництва кондитерської галузі. Кондитерські товари – це вироби, які мають високу калорійність та засвоюваність, приємні на смак та аромат, а також привабливі на зовнішній вигляд. Дана стаття присвячена дослідженню сучасного стану, основним тенденціям, структурі та особливостям розвитку підприємств кондитерської галузі України в умовах сучасної економіки. Проведено аналіз сезонності продукції кондитерського ринку України. Окреслено основні проблеми розвитку кондитерського ринку України. Проаналізовано обсяги виробництва та показники розвитку вітчизняних кондитерських підприємств. На основі аналізу кондитерського ринку України було з’ясовано, що, попри складну кризу в країні, деякі виробники кондитерської галузі суттєво збільшили прибутки, що свідчить про потенціал розвитку та можливості кондитерської галузі у період кризи. Зроблено висновки щодо смаків споживачів та марок кондитерських виробнків.